ABD, Ukrayna için 1.3 milyar dolarlık yeni bir askeri yardım paketi hazırlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Pentagon, Ukrayna'ya 275 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi açıkladı

Önümüzdeki günlerde ABD, Ukrayna’ya toplam 1.3 milyar dolarlık askeri yardım için yeni bir fon tahsisini duyurmayı planlıyor.

Amerikan Reuters haber ajansı ABD yönetiminin iki temsilcisine atıfta bulunarak “ABD, Başkan Biden yönetiminin ABD’nin askeri stoklarından çekmek yerine üreticilerden silah satın almasına izin veren Ukrayna Güvenlik Yardımı Girişimi (USAI) programı çerçevesinde fon kullanıyor.” denildi.

Bir yönetim yetkilisine göre pakette hava savunması, insansız hava aracı sistemleri, taarruizi insansız hava araçları ve mühimmat yer alacak.

Yetkililer, aynı zamanda ABD’nin Kiev için L3Harris Technologies tarafından üretilen VAMPIRE uçaksavar sistemlerini de satın almayı planladığı açıklandı.

Ayrıca Phoenix Ghost ve Switchblade insansız hava araçlarının sağlanması, anti-drone sistemleri ile ilgili olarak, Avustralyalı DroneShield Ltd firmasından ürünlerin yanı sıra diğer üreticilerin radarları, sensörleri ve analiz sistemleri satın alınması da dahil olacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com