50 milyar avroluk finansman: Kurtarma Planı Ekim ayı sonuna kadar yürürlüğe girmeli

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna Avrupa Birliği'nden 1,5 milyar avro aldı

Avrupa Birliği’nden 50 milyar avroluk finansman sağlayacak olan ülkenin toparlanması, yeniden inşası ve modernizasyonu planının (Ukrayna Planı) Ekim ayı sonuna kadar hazırlanması gerekiyor.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Aleksey Sobolev, Facebook’ta Ekonomik Strateji Merkezi’nin bildirdiğine göre, “AB 50 milyar Euro’luk plan yapıyor. Ukrayna ne yapmalı?” etkinliği sırasında hükümeti, planın içeriğini Temmuz ayı sonuna kadar, nihai taslağı Eylül ayı sonuna kadar ve belgeyi Ekim ayı sonuna kadar hazırlayacak.

Çalışmaya başlamadan önce, hükümet, özellikle iş dünyası ile etkileşim, bölgelerle istişareler ve kamu sektörünün katılımı olmak üzere işleri organize etmek zorunda kalacak.

Planın makro istikrar, kamu altyapısına yapılan yatırımlar ve özel yatırımlar olmak üzere üç öncelikli alanı kapsayacağını kaydeden Sobolev “Planın gerçekçi olması gerektiğinden, her şeyi arka arkaya girmek gerekli değildir. Uygulanması için fon alacağız. Dört yıl için 50 milyar avronun tüm hedefleri karşılamaya yetmeyeceğini de biliyoruz. Bu nedenle, G7 ortaklarından Plan’a fon çekme hedefimiz var. Ancak şimdilik bu sadece bir istek” dedi.

Bildirildiği üzere, Haziran ayında Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna’ya kredi ve hibe şeklinde önümüzdeki 4 yıl için 50 milyar avro tutarında bir mali yardım paketi tahsis etmeyi teklif etmişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com