Kırım Köprüsü’ne yönelik saldırı Ukrayna güçlerince düzenlendi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Kırım Köprüsü’ne yönelik saldırının Ukrayna Deniz Kuvvetleri ile birlikte gerçekleştirildiğini bildirdi.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) dün gece Kırım Köprüsü’ne yönelik saldırının, SBU ve Ukrayna Deniz Kuvvetleri tarafından planlandığı ve su üstü insansız hava araçlarının yardımıyla gerçekleştirildiği belirtti.

SBU’dan bir kaynak “Köprüye su üstü İHA’larıyla saldırıldı. Köprüye ulaşmak zordu ancak sonunda bunu yapmak mümkün oldu.” şeklinde belirtti.

Patlamalar ne zaman oldu

Rus sosyal ağı “VKontakte” üzerindeki halka açık “Kerç Kırım Rusya Haberleri”, patlamaların 3:04 ve 3:20’de meydana geldiğini ve Kerç’in farklı bölgelerinde duyulduğunu bildirdi. Ayrıca köprüde bir arabada iki kurban olduğunu belirttiler.

Kilometrelerce trafik sıkışıklığı

“Yandex.Map” verilerine atıfta bulunan kitle iletişim araçları, Krasnodar bölgesindeki Kırım köprüsünün girişinde kilometrelerce uzunlukta bir trafik sıkışıklığının oluştuğunu iddia ediyor.

Tamani bölgesindeki A-290 karayolu üzerinde birkaç kilometre uzunluğunda bir trafik sıkışıklığı var. Ters yönde – Kırım Köprüsü’nden Temryuk’a doğru trafik de karmaşık.” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com