NYT: Ukrayna, ağır ekipman kayıplarının ardından karşı saldırı taktiklerini değiştirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Forbes: Ukrayna ordusu güneydeki Rus mevzilerini test etmeye başladı

Ukrayna birlikleri, askeri teçhizattaki kayıpları azaltmalarına olanak veren, ancak aynı zamanda bölgelerin işgalini yavaşlatan karşı saldırı taktiklerini değiştirdiler.

New York Times yayınına göre, karşı taarruzun ilk iki haftasında cepheye teslim edilen askeri teçhizatın %20’ye varan kısmı, Batılı modeller de dahil olmak üzere hasar gördü veya imha edildi.

Ukrayna’nın karşı saldırı taktiklerini değiştirmesiyle sonraki haftalarda bu araç kayıpları %10’a düştü.

Gazete, özellikle Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin, Rus mayınlı sahalara saldırmaktan çok Rus kuvvetlerini topçu ve uzun menzilli füzelerle yıpratmaya odaklandığını yazarken “Ancak bu iyi haber bazı acı gerçekleri gizliyor. Ukraynalı askerler Rusya’nın çetin savunmalarıyla boğuşurken karşı saldırı yavaşladığından ve hatta orada burada durduğundan kayıplar da yavaşladı. Ve kayıplara rağmen, Ukraynalılar şimdiye kadar güneyde denize ulaşmak ve Rus birliklerini ikiye bölmek için aşmayı umdukları 60 milin (96 kilometreden 8 kilometresi) yalnızca beşini kat ettiler.” dedi.

Gazetede görüş belirten askeri uzmanlar, bir karşı taarruzun ilk 25 kilometresinin en zoru olacağını söylüyor, çünkü saldıran güçlerin tipik olarak savunma güçlerinden üç kat daha fazla güce (silah, personel veya her ikisi) sahip olması gerekiyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com