Ukrayna numarasını isminize nasıl kaydedebilirsiniz?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna numarasını isminize nasıl kaydedebilirsiniz?

Ukrayna’da yürürlüğe giren kanuna göre, 1 Ocak 2022’den itibaren üç yıllık geçiş süreci içerisinde, mobil telefon aboneleri sahip oldukları sim kartlarını kendi adlarına kaydetmeleri gerekmektedir.

İşlemlerin 1 Ocak 2025 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde abonelik askıya alınacaktır.

Vodafone aboneleri için talimatlar Bir numarayı kimlik/pasaport bilgisiyle ilişkilendirmek için, web sitesinden girişi yapmanız, elektronik bir dijital imza girmeniz veya MobileID aracılığıyla kimliğinizi doğrulamanız gerekir. Ardından, bir form doldurmanız ve kayıt için başvuruyu onaylamanız gerekecektir.

Ukrayna’da benzin ve motorin fiyatlarına yeni zam beklentisi

Veya kişisel olarak Vodafone bayilerine kayıt için başvurmalısınız. Kimliğinizi doğrulamak için orijinal pasaportunuzun yanınızda olması gerekir.

lifecell aboneleri için talimatlar “My lifecell” kişisel hesabında veya “My lifecell” uygulamasında “Temel bilgiler”/”Kişisel veriler”/”Kayıt” bölümünü seçin. Kayıt olmak için bir BankID’ye veya elektronik dijital imzaya ihtiyacınız olacaktır. Başka bir yol da lifecell bayilerine giderek kaydolmaktır.

Bunu yapmak için kayıt için başvurmanız, pasaport göstermeniz gerekir. Ardından, SIM kartın kullanımını onaylamanız istenecektir .

Kyivstar aboneleri için talimatlar My Kyivstar kişisel hesabında, “Kullanıcı”/ EDS kullanarak Kayıt sekmesini açın. Ardından, dijital imza anahtarını indirin. Ardından bilgilerinizi kontrol edin ve kaydı onaylayın.

Veya mağazada bireyler / tüzel kişiler için kayıt için yazılı bir başvuru gönderin, pasaportunuzu ve SIM kartınızı gösterin.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com