Ukrayna, saldırı durumunda İngiliz birliklerini topraklarına davet etmeye hazır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın Birleşik Krallık Büyükelçisi Vadim Pristaiko, Vladimir Putin’in geniş çaplı bir saldırı başlatmaya karar vermesi halinde Londra’dan Ukrayna topraklarına asker göndermesini istemeye hazır olduğunu söyledi.

DOM TV kanalına verdiği röportajda konuşan Pristaiko “Eğer aktif bir düşmanlık patlak verirse, topraklarımızdaki İngiliz birlikleri de dahil olmak üzere her şeyi isteyeceğiz.” dedi.

Ukraynalılar en çok hangi sektörlerde şahıs firmaları kurdu

Ukraynalı diplomat, Kiev’in bir savaş durumunda İngiltere gibi Batılı ortaklarının müdahalesini isteyeceğini kaydetti. Rusya’nın çok sayıda silahlı kuvveti olduğu ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin çatışmada desteğe ihtiyacı olduğu için Ukrayna’nın silahlara ek olarak yabancı ordunun yardımını kabul etmeye hazır olduğunu açıkladı.

Moskova bir savaş başlatırsa, bunun hem Ukrayna hem de Rusya Federasyonu ve tüm Avrupa için felaket olacağını da sözlerine ekleyen Pristaiko şu anda çaba sarf etmenin ve düşmanlıkları önlemek gerektiğine inandığını da belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com