Ukrayna COVID aşı sertifikasının geçerlilik süresini kısalttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna COVID aşı sertifikasının geçerlilik süresini kısalttı

Bu hafta Ukrayna Bakanlar Kurulu aşı sertifikasının geçerlilik süresini kısaltmaya karar verdi. Artık eskisi gibi 365 gün değil, 270 gün geçerli olacak.

COVID aşı sertifikasının geçerlilik süresi, yeni bir doz aşı sonrasında belgenin yeniden düzenlenmesiyle uzatılabilir.

Tam aşılama sürecinin tamamlanmasından altı ay sonra bir güçlendirici doz verilebilir. Aşının üçüncü dozunun uygulanmasından sonra, Dia uygulamasındaki aşı sertifikası otomatik olarak 9 ay daha uzatılacaktır. .

Aşı ile ilgili güncel bir belge alabilmek için yeniden aşılamadan sonra Diya uygulamasında yeni yurtiçi ve yurtdışı sertifika talep edilmesi gerekmektedir.

Onur İnşaat’ın yaptığı Ukrayna’nın en yüksek köprüsü resmen açıldı!

Belge, uygulanan son aşı hakkında bilgi gösterecek ve bunun üçüncü aşı olduğunu gösterecektir. Bu durumda, sertifikada sadece en son yapılan aşı görünecektir.

Destekleyici aşının sertifikası uygulamada Ocak ayının sonlarında görünmeye başlayacak.

Bugün, 18 yaşından büyük tüm Ukrayna vatandaşları koronavirüse karşı destekleyici aşı olma hakkına sahip olup, tam aşı kürünü alma anından itibaren en az 180 gün beklemek gerekmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com