Savunma Bakanlığı, Ukrayna sınırına yakın Rus birliklerinin sayısını açıkladı: 90 bin

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Kasım ayı başlarında Ukrayna sınırlarının yakınında ve geçici olarak işgal edilen bölgelerde yaklaşık 90 bin Rus askeri bulunduğunu söyledi.

Operasyonel Bilgi Merkezi tarafından yayınlanan mesajda;

“Ukrayna Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Rusya Federasyonu ile devlet sınırına yakın ve geçici olarak işgal edilen Kırım ve Donetsk ve Lugansk bölgelerindeki durumu yakından izliyor. Ukrayna istihbarat teşkilatları tarafından Ukrayna sınırlarındaki durum hakkında elde edilen bilgiler, Ukrayna tarafından doğrulandı.

Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü’ne göre, Kasım 2021’in başlarından itibaren, toplam sayısı yaklaşık 90 bin kişiden oluşan bir grup birlik (kuvvet) sınırımıza yakın ve Rusya Federasyonu’nun geçici olarak işgal edilen bölgelerinde yoğunlaşıyor.” denildi.

ABD ve Avrupa, Rusya’nın Ukrayna sınırına asker yığdığını iddia ediyor

Ukrayna Savunma Bakanlığı, 2021’in ikinci yarısında, Ukrayna sınırına yakın bir yerde, Rus silahlı kuvvetlerinin bir dizi büyük ölçekli komuta ve personel tatbikatı gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Rusya Federasyonu’nun bölgedeki gerilimi ve komşu devletler üzerindeki siyasi baskıyı sürdürmek için periyodik olarak askeri birliklerin transferi ve biriktirilmesi uygulamasına başvurduğu kaydediliyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com