Ukrayna’da bir ilk. Lviv’de askere alım merkezi açıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: t.me/ministry_of_defense_ua

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Lviv Kent Konseyi ile birlikte 12 Şubat’ta Lviv’de bir askere alım merkezi açtı. Bu Ukrayna’da ilk kez oluyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı merkezde ordudaki boş pozisyonlar hakkında en son bilgilerin verileceğini, tugay temsilcileriyle görüşülebileceğini ve kişilerin orduda kendilerine uygun alanı seçebileceklerini vurguladı.

Gelecekte ülke genelinde benzer merkezlerin açılması planlanıyor.

Savunma Bakan Yardımcısı Natalya KalmikovaAskere alma tamamen gönüllü ve bilinçli seçimle ilgilidir. Ukrayna’nın diğer şehirlerinde askere alım faaliyetlerimizi en üst düzeye çıkaracağız, alım merkezleri açacağız, insanlara devletin savunmasında yerlerini bulmaları için mevcut fırsatlar hakkında bilgi vereceğiz” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Savunma Bakanlığı, ordudaki boş pozisyonlar hakkında bilgi verecek, istişarelerde bulunacak ve kariyer rehberliği testleri yapacak personel alım görevlilerinin her gün merkezde çalıştığını belirtti.

Merkezin bölgesel askere alım merkezleriyle hiçbir ilişkisi yoktur ve askere alım görevlileri askeri personel değildir. Bu merkezlerde askerlik celbi tebliğ edilmeyecektir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com