Bild: Ukrayna, Rusya’nın Kiev’e saldırmasından bu yana en büyük askeri krizle karşı karşıya

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: president.gov.ua

Alman Bild gazetesinin genel yayın yönetmen yardımcısı Paul Ronzheimer, Ukrayna’nın Rusya’nın 2022’deki Kiev saldırısından bu yana en büyük askeri krizle karşı karşıya olduğunu söylüyor.

Geçen hafta Ukrayna’yı ziyaret eden Ronzheimer’in tahminlerine göre Ukrayna’da, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy‘nin Cuma günü Aleksandr Sirskiy ile değiştirdiği Ukrayna Silahlı Kuvvetleri eski başkomutanı Valeriy Zalujniy arasında siyasi bir mücadele yaşanıyor.

Ronzheimer, Bild makalesindeZalujniy uzun zamandır netti: Zelenskiy’nin kaybedilen tüm [Ukrayna] bölgelerini geri getirme hedefi gerçekleştirilemez ve bunun kamuoyuna açıklanması gerekiyor.“ diyerek yeterli silah, asker, teknoloji ve en önemlisi ABD’den güvenilir destek olmadığı belirtiyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ronzheimer, Ukrayna ordusunun seferberliği beklediğini ve cephedeki pek çok şeyin Washington, Berlin ve Paris’in orada gerçekte ne olup bittiğini ne kadar anladığına bağlı olduğunu belirtiyor.

Yılın başından bu yana, Ukrayna’nın çeşitli şehirlerine yönelik, onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan büyük Rus insansız hava aracı saldırılarının yanı sıra, Rus ordusu, doğu Ukrayna’daki ön cephelerdeki saldırılarında da bir miktar ilerleme kaydetti.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com