GUR, Starlink’in Ruslar tarafından cephede kullanıldığını doğruladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: armyinform-com-ua

Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü, Rus birliklerinin cephede Starlink uydu iletişim terminallerini kullandığını doğruladı. Bir Rus konuşmasının kaydı yayınlandı.

Facebook’ta yayınladığı mesajda bir ses kaydı paylaşan Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü, “İşgalcilerin konuşmalarından anlaşılan o ki, internete erişim sağlamak için; örneğin Rus Silahlı Kuvvetlerinin 83. müfrezesinin birimlerine Starlink terminallerinin kurulduğunu gösteriyor” diyor.

Rusya Federasyonu’nun 83. Hava Saldırı Tugayı’na bağlı işgal güçleri Donetsk bölgesinde Kleşçievka ve Andiivvka (Bakhmut yönü) yakınlarında faaliyet gösteriyor.

Daha önce ne vardı?

Amerikan yayını Defense One geçtiğimiz günlerde Rusya’nın Ukrayna’da cephede SpaceX Starlink uydu cihazlarını kullandığını bildirdi.

İsimsiz bir kaynağa göre, Ukrayna askerleri Rusya’nın ileriye dönük uydu iletişimini kullandığını ilk kez birkaç ay önce tespit etmişti. Başka bir kaynak, Rusların ön saflarda Starlink’i giderek daha fazla kullandığını kaydetti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü temsilcisi Andrey Yusov da yaptığı açıklamada, Starlink’in Rus birlikleri tarafından kullanıldığı vakaların kaydedildiğini doğruladı. Ona göre bu artık sistemsel bir hal almaya başlıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com