Handelsblatt: NATO, Ukrayna’ya silah tedarikiyle ilgili politikasını kökten değiştirmeyi planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
9 Avrupa ülkesinin lideri Batılı ülkelere Ukrayna'ya askeri desteği artırma çağrısında bulundu

Entegrasyon planının geliştirilmesi ABD Başkanı Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg tarafından gerçekleştirildi.

Alman Handelsblatt gazetesi tarafından diplomatik ve siyasi çevrelerdeki kaynaklara atıfta bulunularak bildirildiğine göre NATO, Ukrayna’ya silah tedarikinin koordinasyonunu devralmayı planlıyor, ancak ittifak Kiev’e yardımı her zaman kendi programı değil, üye ülkelerin egemen kararları ve ikili anlaşmalar meselesi olarak değerlendirdi.

Makalede “NATO köklü bir değişime başlıyor: Batı savunma ittifakı Ukrayna’ya silah tedarikinin koordinasyonunu devralma planlarını hazırlıyor” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Blok liderliğinin, kendisini Washington’daki olası siyasi değişimlerden korumak için Rammstein formatını kendi yapılarına entegre etmeyi uygun gördüğü belirtiliyor. Yayına göre NATO, eski ABD Başkanı Donald Trump‘ın Kasım seçimlerini kazanması halinde ABD’nin Ukrayna’ya silah sağlamaya devam edeceğinden giderek daha fazla şüphe duyuyor.

Gazete, entegrasyon planının geliştirilmesinde ABD Başkanı’nın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan ve İttifak Genel Sekreteri Jens Stoltenberg‘in yer aldığını yazıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com