Kuleba, Putin’le yapılan röportajı eleştirdi: 1944’te sözü Hitler’e vermekle aynı şey

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kuleba, Putin'le yapılan röportajı eleştirdi: 1944'te sözü Hitler'e vermekle aynı şey

Medeni dünya, ordusu Ukraynalıları öldürmeye devam ederken Rus diktatör Vladimir Putin’in çılgın soykırım propagandasını yaymamalı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, “Bugün Putin’in çılgın soykırım propagandasını yapmasına izin veriyorsunuz ve ertesi gün Harkiv’e saldırarak yedi kişiyi öldürüyor” dedi.

Bakan, Rus diktatörün yenilmesi gerektiğini ve kana susamış yalanların yayılmasına yardım edilmemesi gerektiğini vurgulayarak “Putin’e 2024’te röportaj olanağı vermek, 1944’te Hitler’e söz vermek gibidir.” diye ekledi.

Putin’in röportajı

Rus lider Vladimir Putin‘in Amerikalı propagandacı Tucker Carlson‘la yaptığı röportaj internette yayınlandı.

Röportajda Putin bir dizi skandal açıklama yaptı ve aynı zamanda Ukrayna’nın geniş çaplı işgalini bir kez daha meşrulaştırmaya çalıştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü de, böyle bir görüşmenin özel bir operasyondan başka bir şey olamayacağını belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com