Rusya Harkov’a saldırdı: Aralarında 6 aylık bir çocuğun da bulunduğu yedi kişi öldü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: https://t.me/synegubov

10 Şubat sabahı Rus işgalciler Harkov’a yeniden saldırdı. Kentte patlamalar sonucu çıkan yangın sebebiyle 3’ü çocuk 7 kişi hayatını kaybetti.

Harkov OVA’nın başkanı Oleg Sinegubov Ne yazık ki, işgalcilerin Harkov’a yönelik saldırıları sonucunda öldürülen insan sayısı yediye çıktı. Bunların arasında 7, 4 yaşında ve yaklaşık 6 aylık bir bebek olmak üzere üç çocuk var.”

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Harkov Oblastı Silahlı Kuvvetleri’nin başkanı Volodimir Timoşko da yaptığı açıklamada “Saat 06:50 itibariyle Harkov’da yedi kişinin öldüğü biliniyor; bunların arasında 7 ve 4 yaşlarında çocuklar ile bir bebek var… Kurtarma ekipleri çıkan yangını söndürmeye devam ediyor, polis olay yerinde: bölgeyi koruyor. Yangından önce bölge sakinlerinin sayısı, olay yerinin incelenmesi, DNA örneklerinin seçimi. Çalışmalar devam ediyor, dolayısıyla mağdur sayısı ne yazık ki artabilir. Ek bilgi vereceğiz! Rusya’ya bunun cevabı verilecektir.” dedi.

Fotoğraf: https://t.me/synegubov

Rusya’nın Harkov’a saldırısı

Rus işgalciler Şahed kamikaze insansız hava araçlarıyla Harkov’a saldırdı. Bir benzin istasyonunu vurdu ve bunun sonucunda yanan yakıtla birlikte 14 özel konut alev aldı. Yangının alanı 3,700 metrekare.

Daha sonra Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri, Rusların Ukrayna üzerine 31 İHA fırlattığını söyledi. Hedef Harkov ve Odessa bölgeleriydi. Odessa’da dört kişi yaralandı.

Fotoğraf: https://t.me/synegubov

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com