Fridman davası: Mahkeme lifecell’in kayıtlı sermayesinin yüzde 100’üne el koydu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fridman davası: Mahkeme lifecell'in kayıtlı sermayesinin yüzde 100'üne el koydu

Lifecell’den yapılan basın açıklamasına göre Ukrayna’daki mobil operatör Lifecell her zamanki gibi çalışmaya devam ediyor, kurumsal hakların ele geçirilmesi operasyonel faaliyetleri etkilemeyecek.

Ubr.ua’nın haberine göre, Mobil operatör Lifecell, Friedman davasında kurumsal haklarına el konulduğunu ancak bunun şirketin faaliyetlerini etkilemeyeceğini doğruladı.

Turkcell hissedarlarına yönelik Eylül ayı raporuna göre, şirketin kalan yüzde 19.8’lik hissesi, halihazırda tamamı Hollandalı LetterOne’a ait olan Lüksemburg şirketi IMTIS Holdings S.à.rl’ye aittir. LetterOne yararlanıcıları arasında ise yaptırım uygulanan Rus işadamları Mikhail Fridman, Piotr Aven ve Andrey Kosogov yer alıyor. Mayıs 2022’de Ukrayna, Ukrayna’daki Rus varlıklarına el konulmasına ilişkin bir yasayı kabul etmişti.

Şirketin web sitesi üzerinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

Yaptırım uygulanan kişilerin kurumsal haklarına el konulması lifecell şirketinin operasyonel faaliyetlerini etkilemez, operatör her zamanki gibi çalışmaya devam etmektedir.

Lifecell şirketinin tamamı telekomünikasyon ve teknolojik hizmetler alanında Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri olan Turkcell’e aittir. Turkcell’in hisselerinin %54’ü İstanbul ve New York borsalarında serbest dolaşımda bulunuyor. Türkiye Varlık Fonu (TVF), Turkcell’in %26.2 hissesine sahip olup, bu da ona yönetim kurulu çoğunluğunu atama ve yönetim kurulu başkanını aday gösterme hakkı veriyor. Turkcell hisselerinin geri kalan %19.8’i, tamamı International Mobile Telecom Investment Stichting Administratiekantoor’a (Hollandalı bir vakıf) ait olan ve yönetim kurulunda yer almayan ve Turkcell’de ve lifecell’de herhangi bir imtiyaz, kontrol veya nüfuza sahip olmayan bir şirket olan IMTIS Holdings S.à.rl’ye aittir. .

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Dolayısıyla Mikhail Fridman, Piotr Aven ve Andrey Kosogov’un Turkcell ve lifecell üzerinde herhangi bir kontrolü veya etkisi bulunmamaktadır. Ayrıca her iki şirket de ABD, İngiltere, AB ve Ukrayna yetkilileri tarafından uygulanan yerleşik uyum ve iç kontrol mekanizmalarına sıkı sıkıya bağlı kalmaktadır.

Lifecell şirketi Ukrayna’da ve yurtdışında milyonlarca aboneye çalışmaya ve kaliteli hizmet sunmaya devam ediyor. Lifecell ekibi, savaş zamanlarında iletişimin insanlar için ne kadar önemli olduğunu anlayarak ağın istikrarlı bir şekilde çalışmasını sağlamak için mümkün olan her şeyi yapıyor. Operatör, yalnızca çatışmalar sonucu tahrip olmuş ve hasar görmüş altyapıyı onarmakla kalmıyor, aynı zamanda Ukrayna topraklarında kapsama alanı oluşturmaya da devam ediyor. Lifecell, Şubat 2022’den bu yana Ukraynalıların bağlantıda kalmasını sağlamak için 800’den fazla yeni baz istasyonunu devreye aldı.

Ukrayna’nın dijital ve telekomünikasyon altyapısının restorasyonunu hızlandırmak için UNITED24 fonuna 40 milyon UAH aktardı. Ayrıca Silahlı Kuvvetler için toplam 39 milyon UAH tutarında ekipman topladı ve teslim etti. lifecell, Ukrayna ekonomisine her yıl milyarlarca grivna değerinde yatırım yapmaya devam ediyor.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com