NATO Genel Sekreteri: Putin, kışı yeniden savaş silahı olarak kullanmaya hazırlanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Stoltenberg: Ukrayna'ya AB üyeliğine aday statüsü verilmesi NATO üyeliği tartışmalarını etkiliyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Federasyonu’nun kışı bir savaş silahı olarak kullanacağı için Ukrayna’ya özellikle hava savunma, topçu ve mühimmat olmak üzere ek destek seferber edilmesinin önemine dikkat çekti.

NATO Genel Sekreteri Brüksel’deki NATO karargahında gazetecilerle yaptığı görüşmede “Geçtiğimiz birkaç gün içinde Romanya’nın yanı sıra Almanya’dan da haberler aldık ve bugün daha fazla NATO müttefikinin Ukrayna’ya artan destek konusunda açıklamalar yapmasını bekliyorum, çünkü desteklememiz ve desteği artırmamız gerekiyor.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukrayna’nın şehirlerinin, ekonomisinin ve kritik altyapısının korunması için hava savunmasının hayati önem taşıdığını bir kez daha vurgulayan Stoltenberg “Şu anda Başkan Putin’in kışı yeniden bir savaş silahı olarak kullanmaya, yani enerji sistemine, gaz altyapısına saldırmaya hazırlandığını görüyoruz. Bunu önlememiz gerekiyor. Daha gelişmiş ve güçlendirilmiş hava savunma yetenekleriyle önemli ölçüde durumu kontrol altına alabiliriz.” dedi.

Genel Sekreter, NATO müttefiklerinin üretimi artırdığını ve Ukrayna’nın savaşmaya ve topraklarını kurtarmaya devam etmesine yardımcı olmak için “sürekli üretimi artırmak için çalıştıklarını” ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com