Ulusal Direniş Merkezi: Kırım’da Rusya karşıtlığı artıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Geçici olarak işgal edilen Kırım’da, yerel halkın işgalci otoriteye verdiği destek düzeyinde keskin bir düşüşün yanı sıra Rus karşıtı duygularda bir artış kaydedildi.

Ulusal Direniş Merkezi tarafından hazırlanan rapordaMoskova küratörleri, geçici olarak işgal edilen Kırım sakinlerinin Rus hükümetine verdiği destek düzeyinden memnun değil. Putin yönetimi tarafından yaptırılan sosyolojik araştırmaların son sonuçlarına göre, yarımadada Rus karşıtı duygular keskin bir şekilde artıyor.” denildi.

Kırım’ın işgal yönetiminin başkanı Sergey Aksyonov, gerekçesinde, Rus karşıtı duyguların büyümesinin nedenlerine ilişkin kendi “analitik” raporunu Moskova’ya gönderdi. Temel sorun olarak ekonomik sorunlar belirtildi. Özellikle eczanelerde ve temel ihtiyaçlarda fiyatlarda artışa yol açan Batı yaptırımlarının etkisinden bahsedildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Raporda ilaç kıtlığının sebebi “Aslında asıl sorun, yarımadanın kaynaklarının Rus ordusunun askeri ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yeniden yönlendirilmesidir. Örneğin, bazı ilaçların kıtlığı, her şeyden önce hastanelerde bulunan yaralı Rus askerlerine tıbbi bakımın sağlanmasıyla bağlantılıdır.” şeklinde ifade edildi.

Erkeklerin askerlik seferberliği sebebiyle yarımadada ciddi bir işgücü sıkıntısının da yaşandığı kaydediliyor. Örneğin tarım sektöründe işgücü açığı yüzde 77’e ulaştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com