2 yıl yetecek: Biden, Kongre’ye Ukrayna’ya 100 milyar dolar vermeyi teklif edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: OP basın servisi

ABD Başkanı Joe Biden, Kongre’ye Ukrayna’ya 100 milyar dolarlık en büyük askeri yardım paketinin sağlanmasını teklif edecek. Yardım yaklaşık 2 yıl yetecektir.

The Telegraph‘ın haberine göre Cumhuriyetçi Parti’nin bazı temsilcileri Kiev’e daha fazla destek verilmesine karşı çıkarken Biden, Ukrayna’ya mali yardım sorununu gelecek yıl Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimlerinden önce çözmek istiyor.

Bu nedenle Beyaz Saray, devam eden harcama anlaşmazlıklarının gelecek yıl yapılacak seçimlerde başkana zarar verebileceği korkusunun ortasında, Kongre’den en büyük silah ve insani yardım fonu paketini isteme planlarını hazırlıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Paketin büyüklüğü Amerikalı yetkililere göre 100 milyar doları bulabilir.

Telegraph’ın kaynakları, “en büyük paket” fikrinin Biden yönetimindeki birçok yetkili tarafından güçlü bir şekilde desteklendiğini söyledi.

Yayının muhatabı “Ukrayna’yı destekleyenler bunun, Kiev’in finansmanını sağlayacak ve ABD’deki bir sonraki başkanlık seçimlerinden önce bu konuyu kapatacak net, büyük bir yasa tasarısı olmasını istiyor” diye vurguladı.

ABD’den Ukrayna’ya mali yardım

Gelecek hafta ABD başkanı yönetiminin, milyarlarca dolarlık bir muhasebe hatası – daha önce teslim edilen silahların maliyetinin fazla tahmin edilmesi – sayesinde Pentagon’da ortaya çıkan fonları kullanarak Ukrayna’ya yeni bir askeri yardım paketi açıklayabileceğini hatırlatalım.

Biden yönetimi ayrıca Ukrayna’ya ek askeri yardım göndermek için Dışişleri Bakanlığı’nın hibe programını kullanmayı düşünüyor .

ABD’nin Ukrayna’ya yardımı kısmen Cumhuriyetçi Kevin McCarthy‘nin istifası ardından Temsilciler Meclisi başkanlığını kimin devralacağına bağlı olabilir. Potansiyel haleflerinden bazıları Kiev’e yapılacak yardımı güçlü bir şekilde desteklerken, diğerleri kategorik olarak buna karşı çıkıyor.

Bunun yerine Beyaz Saray, Temsilciler Meclisi başkanı değiştirilse bile Kongre’nin Ukrayna’ya yardımın devamı için iki partili desteği sürdüreceğinden ve gerekli mevzuatı çıkaracağından emin.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com