Türkiye ve Ukrayna İlişkileri Derinleşiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
 ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko başkanlığındaki Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’nın 7’ncisi 3 Kasım Cumartesi İstanbul‘da düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’na katılmak üzere Türkiye’ye gelecek.

Erdoğan ve Poroşenko başkanlığında 3 Kasım Cumartesi günü İstanbul’da gerçekleştirilecek toplantıya, her iki ülkeden ilgili bakanlar katılacak.

Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkilerin tüm yönleriyle gözden geçirileceği toplantıda, iki ülke arasındaki stratejik ortaklık ilişkilerinin bölgenin barış, istikrar ve refahına katkıda bulunacak şekilde daha da derinleştirilmesi imkanları üzerinde durulması, bu istikamette muhtelif anlaşma ve protokollerin imzalanması öngörülüyor.

Kaynak: Haberler.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com