Rusya uzun süreli bir savaşla dünyayı korkutmaya çalışacak (uzman görüşü)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
fotoğraf: EPA

Ukrayna Gelecek Enstitüsü’nün uluslararası ve iç politika uzmanı Igar Tişkeviç’e göre Rusya, AB vergi mükelleflerine pahalıya mal olacak uzun süreli bir savaşla dünyayı korkutmaya çalışacak.

Ukrayna Radyosu’na konuşan Tişkeviç “Rusya, Avrupa Birliği vergi mükelleflerine pahalıya mal olacak uzun süreli bir savaşla dünyayı korkutmaya çalışacak. Bu nedenle Kremlin, dünya haritası üzerinde ek gerginlik noktaları, ek kriz noktaları yaratarak, tavizlerle Rusya ile müzakere veya istişare sürecine girmeye çalışacak. Ve bu Ukrayna tarihinde ilk kez değil, meşhur Minsk sürecini hatırlayalım. 2016’dan beri Ukrayna’nın yanı sıra Suriye, Libya ve Afrika sorunları da tartışıldı ve halen tartışılıyor.” diye belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

Rusya’nın başta ABD olmak üzere nüfuz alanlarının dağılımına ilişkin teklifle birkaç kez başvurduğu dönemde bu algoritmanın işe yaramadığını sözlerine ekleyerek “Fakat bu mantık bir şekilde hâlâ kendine okuyucu buldu, çünkü 2021’in sonunu, 2022’nin başını hatırlayalım, Şubat 2022’deki işgalden önce Avrupalı ve Amerikalı siyasetçilerin tek bir tezle Ukrayna’ya yaptığı ziyaretleri hatırlayalım: ‘Rusya Federasyonu’na taviz vermeliyiz’. Ve bu da öyle. Dolayısıyla eğer savaş uzarsa Rusya bu algoritmayı bir kez daha tekrarlamaya çalışacak” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com