Politico: Slovakya, Ukrayna’ya yardımı tamamen durdurduğunu duyurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Slovakya’nın geçici hükümeti Ukrayna’ya askeri yardım sağlamayacak. Bu en azından yeni kabine oluşana kadar devam edecek.

İlgili açıklama Politico tarafından Bratislava temsilcilerine atıfta bulunularak yapıldı. Yayında Slovak hükümetinin bir üyesinin “Slovakya’nın görevden ayrılan bürokratik hükümeti artık Ukrayna’ya askeri teçhizat göndermeyecek.” dediği aktarılıyor.

Gazetecilerin belirttiği gibi daha önce ülkenin Savunma Bakanlığı, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine yeni bir parti ekipman ve teçhizat gönderme seçeneğini değerlendiriyordu. Ancak siyasi partiler, 30 Eylül 2023’te gerçekleşen seçimlerin ardından koalisyon kurma görüşmelerini sürdürürken, Bratislava süreci askıya alma kararı aldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

Oylamada eski Başbakan Robert Fico’nun sol popülist partisi Smer, rakiplerini geride bıraktı. Liderleri Ukrayna’ya yardımı kesme, Kiev’in potansiyel NATO üyeliğini engelleme ve Rusya karşıtı yaptırımlara karşı çıkma sözü verdi.

Slovakya Devlet Başkanı Zuzana Caputova, 2 Ekim’de Robert Fico’dan bir koalisyon hükümeti kurmaya çalışmasını istedi. 16 Ekim’e kadar süresi var.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com