Kuleba: Ukrayna Rusya’ya yenilirse, bu Avrupa’nın sonu olur

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya karşı geniş çaplı bir savaşı Avrupa için hayati önem taşıyor, dolayısıyla Avrupalılar Ukrayna ile birlikte kaybetmeyi göze alamaz.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba Forbes’e verdiği röportajda “Bu, hem AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’den hem de bakanlardan duyuldu. Avrupa için bu, varoluşsal bir savaş. Avrupalılar bunun kendilerini de ilgilendirdiğinin farkında. Bu savaşı Ukrayna ile birlikte kazanırlar. Ukrayna kaybederse Avrupa’nın sonu olur. Bunu yapmamayı göze alamazlar.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Estonya Başbakanı Kaja Kallas‘a göre de, müttefikler Ukrayna’ya yardım konusunda zamana karşı dayanıklı olmaları gerekli. Çünkü artık Kremlin “savaş yorgunluğuna” güveniyor.

Litvanya Dışişleri Bakanı geçtiğimiz günlerde dünyanın savaştan “yorulmayı” göze alamayacağını belirtmişti. Bu durum, mevcut koşullar altında Ukrayna’nın NATO’ya kabul edilmesinin doğal ve mantıklı olduğu görüşünü dile getiren İzlanda Dışişleri Bakanı tarafından da vurgulanmıştır .

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com