Kuleba: Ukraynalı itfaiyeciler Ukrayna’nın imajını Türkiye ve Yunanistan’da olumlu etkilemektedir (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Türkiye ve Yunanistan’da orman yangınlarıyla mücadele eden Ukraynalı itfaiyeciler ve pilotlar, Ukrayna’yı bu ülkelerde süper olumlu bir üne kavuşturduğunu belirtti.

Kuleba’ya göre, son günlerde Yunan ve Türk basınında Ukrayna’ya dair çok sayıda olumlu ve minnettar ifadeler kullanıldı.

Dışişleri Bakanı, yakın zamanda onaylanan dış politika stratejisinin , Ukrayna’nın olumlu imajının desteklenmesini önceliklerden biri olarak tanımladığını kaydederek “Elbette siyasi bir karar aldık, kâr için değil, dostluk için, dostlarımıza arkadaşlara omuz vermek için. Ama kabul edilmelidir ki şimdi Ukraynalı pilotlar ve itfaiyeciler kahramanca Ukrayna’yı Türkiye ve Yunanistan’da süper olumlu bir üne kavuşturuyor” dedi.

Odessa’da Ekvador muzlarının olduğu konteynerde 10 milyon dolarlık kokain yakalandı (video)

Ona göre, Ukrayna, dostlarına yardım ediyor ve sadece destek sözü vermiyor. Kuleba, “Ve bu, Rus propagandasının şablonunda bir kırılmadır” dedi.

Temmuz ayının sonunda, Türkiye’de yüksek sıcaklıklarla birlikte pek çok bölgede yangın başladı. Ukrayna, Türkiye’ye itfaiye uçakları ve helikopterler gönderdi .

Ağustos ayı başlarında da, sıcak hava dalgası nedeniyle Yunanistan orman yangınlarına kapıldı. 7 Ağustos’ta Ukrayna’dan bir itfaiye müfrezesi Yunanistan’da 2250 metrelik bir cephe boyunca münferit yangınları söndürdü, iki yerleşim yeri kurtarıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com