Karadeniz’deki Rus gemileri Ukrayna’ya saldırmak için istihbarat topluyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus Karadeniz Filosuna ait gemiler, Ukrayna’ya yönelik olası füze saldırılarına hazırlık olarak Karadeniz’de istihbarat toplamaya devam ediyor. Ukraynalılardan hava alarmlarını görmezden gelmemeleri isteniyor.

Ocak 1998’de Odessa’da Askeri Bölgesi temelinde Güney Harekat Komutanlığı kurulan oluşumun sözcüsü Natalya Gumenyuk, ulusal teleton yayınında güneydeki operasyonel durumun istikrarlı olduğunu söyleyerek “Karadeniz’de, Karadeniz Filosu gemilerinin bulunması, hem hava keşiflerinin hem de olası füze saldırılarına yönelik hazırlıkların devam ettiği anlamına geliyor. Çünkü füze gemileri donanımlı ve hazır. Zaman zaman üs noktalarına girmeleri, hava durumu ile ilgili olabilir. 2-3 saat içinde bir savaş rotasına gidebilecekleri konusunda da uyarıyoruz, yani hazır olmalıyız: Düşmanın hava hareketlerini izlemekle birlikte, bunun psikolojik durum ve halk üzerindeki baskı oluşturmak, aynı zamanda muhtemel saldırıya hazırlık olması mümkündür.” diyerek duruma dikkat çekti.

Türk şirketi Karpowership, Ukrayna’ya yüzer elektrik santrali tedariki için görüşmelerde bulunuyor

Gumenyuk, uzun süredir ilk kez Nikolayev bölgesinde hava alarmı verildiğini de sözlerine ekleyerek “Uzun zamandır ilk kez Nikolayev bölgesinde alarm verildi. Bu sadece hava ve denizden bir tehdit değil, aynı zamanda düşmanın kara üzerinden de tehditi sürüyor. Nikolayev bölgesinin tamamı hala düşmandan kurtarılmadı, oradan halâ saldırabilirler.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com