Türk şirketi Karpowership, Ukrayna’ya yüzer elektrik santrali tedariki için görüşmelerde bulunuyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Enerji gemileri filosunun üreticisi, işletmecisi ve sahibi olan Türk gemi inşa şirketi Karpowership, Ukrayna’ya yüzer enerji santralleri göndermek için görüşmelerde bulunduğunu açıkladı.

Karpowership ticari operasyonlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Zeynep Harezi, “Odessa bölgesi ve Ukraynalı enerji şirketi Ukrenergo ile Odessa yakınlarına toplam 300 megavat kapasiteli üç geminin yerleştirilmesi konusunda görüşüyoruz” dedi.

Macaristan, Ukrayna’nın NATO toplantılarına katılımının engellendiğini doğruladı

Teknik ve ticari yönler üzerinde anlaşmaya varıldıktan sonra, güvenlikle ilgili parametrelerin hem işletme ve bakım ekipleri hem de şirketin varlıkları açısından tanımlanması gerektiğini söyleyen Harezi, bu parametrelerin sağlanması mümkün olursa şirketin projeyi uygulamaya devam edeceğini vurguladı.

BM desteğine ihtiyaç duyulabileceğini belirten Harezi, gemilerin hazır ve faal olduğunu, sadece üç hafta içinde konuşlandırılabileceğini belirtti.

Nikkei Asia, üç gemi tarafından üretilebilen 300 MW’lık gücün 1 milyon eve tam yükte elektrik sağlayacağını yazdı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com