Polonya’daki Ukraynalı mülteciler konaklama masraflarını kendileri karşılayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
 fotoğraf REUTERS

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Ukraynalı mültecilerin ülkesindeki kabul koşullarının değiştiğini söyledi. Böylece Mart 2023 tarihinden itibaren toplu barınma tesislerinde kalışları ücretli hale getirilecek.

Polonya Radyosu isimli yayının bildirdiğine göre, Polonya makamları, Ukrayna’dan gelen büyük mülteci akışıyla bağlantılı olarak kendi vatandaşları üzerindeki vergi yükünü azaltmak istiyor.

Toplu barınma tesislerinde 120 günden fazla kalan Ukraynalı mülteciler kalış ücretlerini ödeyecek. Ukraynalılar ilk başta yaşam maliyetinin % 50’sini, birkaç ay sonra ise % 75’ini karşılaması gerekecek. Ancak bu durum engelliler, çocuklar, hamileler, emekliler ve çok çocuğu olanlar için geçerli olmayacak.

Starlink, Ukraynalılar için abonelik fiyatını yüzde 25 artırdı

Mateusz MorawieckiMuhtemel bir sonraki mülteci dalgasına hazırlanıyoruz. Çünkü bugün Ukrayna’da birkaç milyon insanın elektriğe, suya, temel yaşam koşullarına ve kanalizasyona erişimi yok. Dolayısıyla böyle bir mülteci dalgasına hazırlanıyoruz ve istiyoruzbekliyoruz; sistem buna göre hazırlanacak, böylece Polonyalı vergi mükellefleri bu olası bir sonraki mülteci dalgası için mümkün olduğunca az ödeme yapacaklar.” dedi.

Polonya Sınır Servisi verilerine göre, Rus saldırganlığının başlangıcından bu yana yaklaşık 8 milyon kişi Ukrayna’dan ülkeye girdi ve 6 milyon 200 bin kişi ayrıldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com