Avrupa Komisyonu, Ukrayna’nın savaştan kaynaklanan kayıplarını 600 milyar avro olarak tahmin etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Avrupa Komisyonu, Ukrayna'nın savaştan kaynaklanan kayıplarını 600 milyar avro olarak tahmin etti

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’nın geniş çaplı işgalinin Ukrayna’ya yaklaşık 600 milyar avro zarar verdiğini söyledi. Avrupa Birliği yetkilileri, kayıpların Rusya ve oligarklarının bloke edilen varlıkları pahasına Ukrayna’ya telafi edileceğine inanıyor.

Rusya Federasyonu’nun neden olduğu zararları mali olarak ödemesi gerektiğini vurgulayan Von der Leyen “Rusya ve oligarklar, Ukrayna’nın kayıplarını telafi etmeli ve ülkenin yeniden inşasının maliyetlerini karşılamalı. Ve Rusya’ya bunu ödetecek imkanlarımız var. Rusya Merkez Bankası’nın 300 milyar avroluk rezervini bloke ettik ve Rus oligarklarının 19 milyar avrosunu dondurduk.” dedi.

CNN: ABD, Patriot hava savunma sistemlerini Ukrayna’ya devretmeyi düşünüyor

Kısa vadede AB’nin, ortaklarıyla birlikte bu varlıkları gelecekte Ukrayna’ya devretmek üzere özel bir yönetim yapısı oluşturabileceğini belirten Von der Leyen “Ve yaptırımlar kaldırılır kaldırılmaz, bu fonlar Rusya’nın Ukrayna’ya verdiği zararın tam olarak tazmin edilmesini sağlamak için kullanılmalıdır. Bunu mümkün kılmak için ortaklarımızla uluslararası bir anlaşma üzerinde çalışacağız… Rusya’nın korkunç suçları cezasız kalmasın.” diye konuşmasını sonlandırdı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com