Uydu görüntülerine göre Rusya, Ukrayna’ya yeni bir büyük saldırı hazırlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
fotoğraf: Maxar Technologies / European Space Imaging

Uzmanlar, Maxar Technologies ve Planet Labs şirketlerinin Saratov yakınlarındaki Engels-2 havaalanının uydu görüntülerini analiz ederek Rusya Federasyonu’nun yeni ve güçlü bir hava saldırısı konusunda uyardığını bildirdi.

Analistlere göre, “Engels-2” Rus Hava Kuvvetlerinin en önemli üslerinden birisi durumunda. Burada Rusların havadan nükleer caydırıcılık taktiklerinin bir parçası olan iki düzine stratejik bombardıman uçak alayı bulunmaktadır.

Alman Spiegel Rusya’nın Ukrayna’ya bombardıman uçaklarının katılımıyla bir sonraki büyük saldırısını açıkça kaçınılmaz olarak belirtti.

28 Kasım tarihli fotoğraflar, havaalanındaki hareketliliği gösteriyor. İddiaya göre orada iki düzine Tu-95 ve Tu-160 uzun menzilli bombardıman uçağı başka bir saldırıya hazırlanıyor.

Zelenskiy: Ukrayna’yı eski haline getirmek için 1 trilyon dolardan fazlası gerekiyor

fotoğraf: Maxar Technologies / European Space Imaging

Bağımsız askeri analist Arda Mevlütoğlu, Spiegel’e “Üsteki aktivite son derece yüksek” dedi. Bombardıman uçaklarının yanında yakıt depoları, büyük cephane kutuları, araçlar ve tamir malzemeleri de bulunuyor.

Mevlütoğlu Twitter’da şu şekilde yazdı “Saratov’daki Engels bombardıman uçağı üssünde büyük bir faaliyet var. Üsteki 121’inci ve 184’üncü alaylara ait çok sayıda Tu-160 ve Tu-95MS ağır bombardıman uçağı apronda. Aynı zamanda çok sayıda ağır nakliye uçağı iniş yapmış. Seyir füzeleriyle yoğun bir saldırı beklentisi var.”

fotoğraf: Maxar Technologies / European Space Imaging

Rochan Consulting’de askeri uzman olan Konrad Muz.ka da üste artan hareketlilik belirtilerine dikkat çekerek “Yerde çok hareket var, bakımı yapılan ve belli ki yeni görevler için hazırlanan çok sayıda uçak var. Ayrıca Kh-55 veya Kh-101 seyir füzelerini taşımak için kullanılabilecek araçları da görüyorsunuz.” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik hava saldırılarında bu tür seyir füzelerini defalarca kullandığı kaydedildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com