Zelenskiy: Ukrayna’yı eski haline getirmek için 1 trilyon dolardan fazlası gerekiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın savaş sonrası yeniden inşası için 1 trilyon dolardan fazla para gerekiyor, bu nedenle belirli şehirleri ve bölgeleri himaye altına alabilecek ortak ülkeler sürece dahil olacak.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Kurulu’na Odessa’nın Expo 2030’a ev sahipliği yapma adaylığını sunan video mesajında “Şimdiden onlarca ortak ülkeyi Ukrayna’nın restorasyonuna çekiyoruz. Toplam iş miktarı bir trilyon dolardan fazla” dedi.

Rusya Federasyonu Ukrayna’ya 16 binden fazla füze saldırısı düzenledi, sadece yüzde 3’ü askeri hedefler

Zelenskiy, himaye sistemi sayesinde ülkeler ve şirketlerin belirli bölgeleri, şehirleri, alanları veya işletmeleri restore etmeye başlayabileceklerini de sözlerine ekledi. Fransa, İngiltere, Hollanda, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Polonya, Portekiz, İtalya, Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Letonya, Estonya, İsviçre, Slovakya, Avusturya, Yunanistan, Kanada, ABD, Japonya ve Avustralya gibi ülkeler bu sisteme ilgi göstermeye başladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com