Rusya Federasyonu Ukrayna’ya 16 binden fazla füze saldırısı düzenledi, sadece yüzde 3’ü askeri hedefler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Reznikov, küresel üreticileri yeni silahlarını Ukrayna'da test etmeye çağırdı

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, son dokuz ayda Rus ordusunun Ukrayna’ya 16.000’den fazla füze saldırısı düzenlediğini ve Rus hedeflerinin %97’sinin sivil olduğunu söyledi.

Bir mesaj yayınlayan Reznikov bu rakamların ardından “Terörist bir devlete karşı savaşıyoruz. Ukrayna kazanacak ve savaş suçlularını adalete teslim edecek.” diye yazdı.

Rus füzelerinin hedefleri:

  • 12.3 bin – banliyö bölgeleri ve köyler;
  • 1.9 bin – evler;
  • 500 – askeri tesisler;
  • 250 – ulaşım altyapısı;
  • 220 – enerji altyapısı;
  • 800 – diğer.

Ukrayna savunma kuvvetleri yeni Rus füze saldırılarına hazırlanıyor

Bununla birlikte, genel olarak, Rus işgal kuvvetleri yaklaşık 32,000 sivil nesneye ve 700’den fazla kritik altyapı tesisine zarar verdi. İçişleri Bakan Yardımcısı Yevgeniy Yenin, Reznikov’a göre bombardımanın yalnızca %3’ünün askeri hedefleri vurmayı amaçladığını söyledi.

Yenin, Rusların “Ukrayna’yı karanlığa gömmek için hâlâ manyak bir arzuları olduğunu ve duracaklarına inanmak için hiçbir neden olmadığını” vurgulayarak “Oldukça zor zamanlarla karşı karşıya kalabiliriz, ancak hükümet de hazırlanıyor ve Ukraynalıların büyük çoğunluğunun da bu tür saldırılara hazırlandığını biliyorum ve kırılmayacağız.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com