Mariupol’da işgal yetkilileri gayriresmi olarak yağmalamaya izin veriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Mariupol’un işgal “polisi” şehirdeki yağmalara aldırış etmiyor, yetkililer gayriresmi olarak sahiplerinin savaştan kaçmak için ayrıldığı apartmanların yağmalanmasına izin veriyor.

Mariupol belediye başkanının danışmanı Petro Andryuşçenko yayınladığı Telegram mesajında (link:gayrıresmi) “Mariupol’da yağma bir dakika bile durmuyor. Şu anda. Şehrin merkezinde, Metalurgiv Bulvarı ile Kuinci Caddesi arasında. Gün ortasında bile bütün kalan her şeyi alıyorlar. Elleriyle, arabalarla, römorklarla götürüyorlar. Maalesef işgalciler değil. Mariupol sakinleri.” diye yazdı.

Diya portalı üzerinden evlilik başvurusu yapılabilecek: Dijital Dönüşüm Bakanlığı beta testi başlattı

Soygunun gerçekleştiği yerin sözde polisin ilçe müdürlüğüne ve ilçe işgal idaresine çok yakın olduğunu kaydeden Andryuşçenko “Ama herkes hiçbir şey olmuyormuş gibi davranıyor. Mariupol’da tahliye edilen insanların dairelerinden yağma yapılmasına gayri resmi olarak izin veriliyor . Bu yüzden yağmacılar çekiyor. Herşeyi. Ayrım gözetmeksizin. Mariupol barları, yağmalanmış malları satma teklifleri içeren reklamlarla dolu.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com