Poroşenko: Rusya Türkiye, Romanya ve Bulgaristan’ı Tehdit Edebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko, New York Times‘a “Putin Cezalandırılmalı” başlıklı bir  makale yazdı

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimin ardından Rusya’nın durdurulması çağrısını yineleyen Poroşenko, “Rusya’nın Karadeniz’de çok sayıda askeri gemisi var. Bu da NATO üyeleri Romanya, Bulgaristan ve Türkiye‘yi tehdit edebileceği anlamına geliyor. Ve bu sadece başlangıç olabilir. Rusya’nın Baltık Denizi’nde de bir askerliği varlığı var. Rusya son zamanlarda Baltık bölgesi üzerinde de askeri uçuşlar yapıyor ” açıklamasını yaptı.

Poroşenko “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı gösterdiği saldırganlık yanına kar kalmamalı. Batı harekete geçmeli. Kırım ve Donetsk’te yaşananların ardından Rusya’nın Azak Denizi’ndeki saldırganlığına Dünya yanıt vermeli. Batı sadece konuşurken, Bay Putin harekete geçiyor. Artık cevap verme zamanıdır” dedi.

Proşenko ayrıca “Rusya, İngiltere‘de kimyasal silah kullanmıştır; Batıya karşı siber saldırıları ve hack girişimleri düzenledi; Suriye‘de sivilleri bombaladı; Doğu Ukrayna‘da 10.000’den fazla Ukrayna ölümüne neden olan bir savaşa saldırdı; ve dünya çapında vatandaşları şaşırtmak, korkutmak ve korkutmak için dezenformasyon yapmaya devam ediyor. Şimdi harekete geçme zamanı değil mi?” diye belirtti.

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com