Ukrayna Modernize Edilmiş S-125 Hava Savunma ve Seyir Füzelerini Test Etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, Kırım yakınındaki Odessa bölgesinde modernize edilmiş S-125 Hava Savunma Sistemi ve Neptün Subsonik Seyir Füzelerinin test lansmanını gerçekleştirdi.

Rus donanmasına bağlı sınır güvenliği gemilerinin, karasularını ihlal ettiği gerekçesiyle Ukrayna’ya ait bir savaş gemisine silahla ateş açmasının ardından yaşanan kriz, iki ülkenin attığı sert adımlarla sürüyor.

Trthaber.com‘un habere göre, Ukrayna’nın Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksandr Turchynov, Karadeniz limanı yakınlarındaki test noktasındaki lansmanları gözlemlediğini belirterek, Ukrayna füzelerinin ülkedeki sınırların güvenliğini sağladığını kanıtlayan bu testlerden memnun olduğunu söyledi. 

Rusya Savunma Bakanlığının, Kırım Yarımadası’na S-400 füze savunma sistemi konuşlandıracaklarını açıklamasının ardından, Ukrayna, Kırım yakınındaki Odessa bölgesinde modernize edilmiş S-125 Hava Savunma Sisteminin ve Neptün Subsonik Seyir Füzelerinin test lansmanını gerçekleştirdi.

Kaynak: Reuters

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com