Diya portalı üzerinden evlilik başvurusu yapılabilecek: Dijital Dönüşüm Bakanlığı beta testi başlattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna vatandaşlarına , fiziken kurumları ziyaret etmeden “Diya” portalı üzerinden 10 dakikada evlilik başvurusunda bulunma fırsatı verildi. Şu anda, Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı hizmetin beta testini başlattı.

25 Kasım’da İstatistik Bakanlığı basın servisi tarafından bildirildiğine eski usule göre evlilik başvurusunda bulunmak için DRATS’a gitmek, belgeleri doldurmak ve nüfus memurunun kontrolünden geçmek gerekiyor. Bundan sonra harçları ödeyip tekrar kuruma dönmeniz gerekiyor. Sonrasında törenin formatı belirlenip tarih alınıyordu.

ISW: Kremlin’in Ukrayna’ya karşı savaş iddiaları Rus propagandacılarının kafasını karıştırıyor

Dijital Bakanlığı bu prosedürü büyük ölçüde basitleştirdi. “Diya” portalında, evlilik kaydı için başvuruda bulunarak, törenin yapılacağı yer ve zamanı, formatı ve salonu ve ayrıca etkinliğe eşlik eden ek hizmetleri hemen seçmek mümkün olacak.

Ajans, Ukraynalılara hizmetin beta testine katılmalarını teklif ediyor. 18 yaşını dolduran ve dijital imzaya sahip olanlar başvuruda bulunabilecekler.

Beta testine sadece çift olarak kayıt olunabilmektedir. Başvurular gerçek bir kayıt sürecinden geçecektir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com