ISW: Ukrayna’daki askeri operasyonların hızı önümüzdeki haftalarda hızlanacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ISW: Ukrayna'daki askeri operasyonların hızı önümüzdeki haftalarda hızlanacak

Ukrayna’da cephe hattındaki askeri operasyonlar, kötüleşen hava koşulları nedeniyle son günlerde yavaşladı. Ancak analistler, önümüzdeki haftalarda hızlarının artacağını tahmin ediyor.

Savaş Çalışmaları Enstitüsü’nden (ISW) uzmanlar, Svatove, Bakhmut ve Vugledar da dahil olmak üzere doğu ve güney Ukrayna’daki önemli cephe hattı bölgelerinden gelen raporların, her iki taraftaki operasyonların şu anda sağanak yağışlar ve bunun sonucunda oluşan yoğun çamur nedeniyle engellendiğini gösterdiğini yazıyor.

Forbes: Rusya Federasyonu bütçesinin dörtte birini Ukrayna’daki doğrudan savaşına harcadı

Analistler, “Ukrayna genelinde sıcaklıkların önümüzdeki hafta düşeceği tahmin ediliyor ve bu muhtemelen zemini donduracak ve her iki taraf da hareketliliği artırdıkça çatışmaların hızını artıracak” dedi.

Ukrayna’nın kuzeydoğusundaki bölgelerde, örneğin Svatove-Kreminna hattı boyunca, 28 Kasım’dan 4 Aralık’a kadar sıcaklık sıfırın altına düşecek.

Çamurun donması için muhtemelen sıfırın altında birkaç gün sabit sıcaklıklara ihtiyaç olacak. Bu, zemin koşullarının 3-4 Aralık hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca Ukrayna genelindeki operasyonların hızını artıracağı anlamına geliyor.

Analistler, “Şu anda taraflardan herhangi birinin büyük saldırı veya karşı saldırı operasyonlarına devam etmeyi planlayıp planlamadığı belli değil.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com