Gorbaçov’dan Putin’in Ukrayna’ya karşı savaşına tepki: “Hayatımın işini mahvetti”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sovyetler Birliği’nin son lideri Mihail Gorbaçov, Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in, herkesin hak ve özgürlükleri de dahil olmak üzere, ülkede geriye kalan herşeyi yok ettiğine inanıyor .

Yakın arkadaşı Rus gazeteci Aleksey Venediktov, Forbes Rusya’ya verdiği röportajda Gorbaçov’un Putin’in Ukrayna’da başlattığı savaşa tepkisini anlattı.

Venediktov özellikle konuşma ve din özgürlüğünü içeren perestroyka ve glasnost politikasını hatırlatarak “Size hayal kırıklığına uğradığını söyleyebilirim, elbette neler olduğunu anlıyor. Hayatının işiydi. Özgürlük bunlar Gorbaçov’un işidir.” dedi.

Zelenskiy, Ukrayna limanlarının ablukasının kaldırılması konusunda varılan anlaşmanın ayrıntılarını açıkladı

Putin’in Rusya’sında, bilindiği üzere muhaliflere karşı uygulanan siyasi zulme karşı nefret var.

Gorbaçov’ın 1985-1991 yılları arasında SSCB’ye başkanlık ettiği dönemde Avrupa’da NATO Hızlı Tepki Gücü birimlerinden 4 bin asker bulunduğunu ve mevcut Rus liderin jeopolitik yanlış hesaplamasının büyüklüğünü göstermek için “Şimdi NATO, gelecek yılın sonuna kadar burada 300 bin kişinin olacağını açıkladı” dedi.

Rus medyasına göre, Sovyetler Birliği’nin son komünist lideri olan 91 yaşındaki Mihail Gorbaçov‘un sağlığının son aylarda önemli ölçüde kötüleşti.

Vladimir Putin ise 2020 yılında Ukrayna’yı SSCB’den “yasadışı olarak çekilmekle” ve Rusya Federasyonu’ndan Kırım yarımadası şeklinde “hediyeleri çalmakla” suçlamıştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com