Ukrayna iş dünyası Zelenskiy’i NBU çevresindeki durumu çözmeye çağırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa İş Birliği (EBA), Ukrayna’daki Amerikan Ticaret Odası, Ukrayna Bankalar Bağımsız Birliği ve Ukraynalı Girişimciler Birliği, Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’i Merkez Bankası ve yönetim kurulu çevresindeki durumu çözmeye çağırdı.

Ubr.ua’nın verdiği habere göre, “Ukrayna Merkez Bankası (NBU) yönetim kurulu temsilcileri üzerindeki baskı, Ukrayna’da çalışan yabancı yatırımcılar ve uluslararası şirketler için olumsuz bir işarettir… İş dünyası cumhurbaşkanını vatandaşların anayasal haklarını korumaya çağırıyor ve tüm bu durumun çözülmesine yardımcı olmasını bekliyor.” denildi.

Kuruluşlar ayrıca, iş dünyasının düzenleyici kurum olarak Merkez Bankası’nın finans sektörünü reforme etme çabalarını desteklemeyi ve bu alandaki gelişmeleri yakından izlemeyi amaçladığını da kaydetti. Ancak bu kuruluşlar NBU yönetim kurulu üzerinde ne tür bir baskı olduğunu özellikle belirtmediler.

Merkez Bankası başkanı Yakov Smoli daha önce NBU konseyindeki muhalifler ile oligark Igor Kolomoyski arasındaki bağlantıyı ima etmişti. Konseydeki muhaliflerin söyleminin NBU altındaki protestocuların sloganlarıyla örtüştüğünü ifade etmişti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com