Zaporoje Otomobil Fabrikası Mercedes otobüs üretimine başlayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Şirketin basın servisinden bildirildiğine göre 2019’un sonunda Zaporoje Otomobil Fabrikası (ZAZ JSC), küçük sınıf Mercedes-Benz A09 modeli şehirlerarası otobüslerinin şasi üretimine başlayacak.

Kurumun sözcüsü Sklyarenko, “Bu, böyle bir şasideki ilk otobüs modeli olup sertifikasyon süreci devam etmektedir, ardından Aralık 2019’da planlandığı şekilde üretim başlayacak.” dedi.

Otobüs, 3.9 litrelik Mercedes-Benz 4D34i motora sahip olacak. Ayrıca, otobüs modeli Euro 5 çevre standartlarını karşılayacak olup 36 koltuklu tasarlanmıştır. Şirket, talebe ve ekonomik faktörlere bağlı olacağı için üretim hacmine ilişkin tahminlerde bulunmamaktadır.

Bakınız: Ukrayna’da otomobil üretimi bu ay % 40’tan fazla arttı

2019 yılında, A18 otobüsünün ilk modeli de üretilecek ve sertifikalandırılacaktır. 12 metre uzunluğundaki şehir içi A18 otobüsü ise 29 koltuklu olup 104 yolcu kapasitesine sahiptir.

ZAZ JSC’nin yönetimine göre, Polonya bu modeli sipariş etti. Araç Polonyalı ortaklar tarafından test ettikten sonra, seri sipariş hakkında konuşmak mümkün olacaktır. Şirket ayrıca, A18 otobüsünün Ukrayna iç pazarında ilgi çekeceğinden de emin.

Halen, ZAZ’ın tesislerinde otobüsler için çeşitli modifikasyonlar yapılmakta olup, tesis % 25 kapasiye ile çalışmaktadır. Otomobil üretim hattı ise devreden çıkartılmıştır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com