Ukrayna savunma kuvvetleri yeni Rus füze saldırılarına hazırlanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy, Rusya'nın açıkladığı referandumlar ve seferberlik üzerine: Ukrayna'nın tutumu değişmiyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rus teröristlerin yeni saldırılar hazırladığını ve önümüzdeki hafta hava saldırı uyarılarının “dikkate alınması” çağrısında bulundu.

Pazar günü yayınladığı bir video mesajında, “Teröristlerin yeni saldırılar hazırladığını anlıyoruz, bunu kesin olarak biliyoruz. Füzeleri olduğu sürece durmayacaklar” dedi.

Poroşenko büyük bir kışlık üniforma partisi hazırlıyor, ilk 5 bin takım cepheye gönderiliyor (video)

Başlayan haftanın, yaklaşan haftalar kadar zor olabileceğini belirterek. “Savunma güçlerimiz hazırlanıyor. Bütün devlet hazırlanıyor. Ortaklarımız başta olmak üzere tüm senaryoları geliştiriyoruz. Ve sizinle birlikteliğimiz de hazır olmalı. Bu nedenle lütfen yardım edebileceğiniz kişileri yardımsız bırakmayın. Lütfen hava alarmı sırasındaki uyarıları dikkate alın” dedi.

Bugün itibariyle, Ukrayna’nın çoğu bölgesinde yalnızca istikrar programlarının yürürlükte olduğunu kaydeden Zelenskiy, “Durum elektrik endüstrisi tarafından kontrol altında ve ülkemizde elektrik, su, ısı ve iletişimi sağlamak için gece gündüz çalışan binlerce kişiye teşekkür ediyorum” diyerek ofislerini, şubelerini, kafelerini ‘yenilmezlik noktası’ yapan girişimcilere de teşekkür etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com