Poroşenko büyük bir kışlık üniforma partisi hazırlıyor, ilk 5 bin takım cepheye gönderiliyor (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Dayanışma Partisinin lideri ve milletvekili Petro Poroşenko partinin internet sitesinde bildirildiğine göre, ordunun talebi üzerine cepheye teslim edilmek üzere hazırlanan büyük miktarda kışlık üniforma satın aldığını duyurdu.

Poroşenko, “Kışlık üniforma sağlamamız istendi. Silahlı Kuvvetler ve Savunma Bakanlığı’nı destekleyeceğiz. Son üç hafta içinde aldığımız başvurulara göre 50 bin takım üniforma siparişi verdik.”

Hollanda Parlamentosu, Rusya Federasyonu’nu terörü destekleyen devlet olarak tanıdı

Mesajda belirtildiğine göre, ilk 5 bin takım sevkiyata hazır. Üniforma ile birlikte karkasları ve jeneratörleri ön cepheye aktaracaklar. Ayrıca ordu için bir parti özel kimyasal el ısıtıcıları ve kışlık ayakkabılar sipariş edildi.

Poroşenko “Burada 5 bin takım var, şimdi bölgelere sevk edilmeye başlanacak. Ayrıca jeneratör anlamında da piyasada ne bulduysak gönderiyoruz. Çünkü bugün hava gibi, vermemiz gereken bir şeydir jeneratör. Böylece hem Ukraynalı siviller hem de Ukrayna ordusu bununla ilgilendiğimizi hissetti. Önümüzdeki haftanın sonuna kadar, askerlerimizi ısıtmak için çok büyük bir ısıtıcı partisi getireceğimizi umuyorum” diye ekledi.

Mesajda, kamu kuruluşu Sprava Hromad aracılığıyla Silahlı Kuvvetleri desteklemenin mümkün olduğu vurgulanıyor ve 24 Şubat’tan bu yana Poroşenko Vakfı Silahlı Kuvvetleri desteklemek için 1 milyar 650 milyon UAH tahsis etti. Bu fonlarla zırh, kask, silah, kamyonet, kamyon, traktör ve zırhlı araçlar, termal kameralar, dronlar, gece görüş cihazları, elektrik jeneratörleri, dijital radyo istasyonları, starlinkler, askeri giysiler, NATO ilk yardım çantaları, su arıtma sistemleri, tahkimat inşası için araçlar, yakıt, gıda ürünleri satın alındı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com