Ukrayna’da sıkıyönetim ve seferberlik Ağustos ayı sonuna kadar uzatıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Parlamentosu cumhurbaşkanlığı kararnamelerini onayladı ve Ukrayna’da sıkıyönetim ve genel seferberlik Ağustos ayı sonuna kadar uzatıldı.

Verkhovna Rada tarafından Ukrayna’da uygulanan sıkıyönetim 23 Ağustos’a kadar uzatıldı. Parlamento, 25 Mayıs 2022’den itibaren sıkıyönetimin 90 gün daha devam etmesini isteyen cumhurbaşkanlığı kararnamesini onayladı.

CIT: Ukrayna 1.5-2 ay içinde geniş çaplı bir karşı saldırı başlatacak

320 milletvekili “lehte” oy kullandı.

Rada ayrıca genel seferberliği de 23 Ağustos’a kadar uzattı. Meclis, ilgili cumhurbaşkanlığı kararnamesini 315 oyla onayladı.

Anayasa Mahkemesi’ndeki cumhurbaşkanlığı temsilcisi Fyodor Venislavskiy, teleton yayınında, sıkıyönetimi derhal 3 ay uzatma kararının, bir karşı saldırı için savunmada daha fazla zamana ihtiyaç duyulmasından kaynaklandığını açıkladı. Aynı zamanda, Ukrayna ordusu üç aydan kısa bir süre içinde Ukrayna topraklarını Rus işgalcilerinden kurtarabilirse Verkhovna Rada’nın sıkıyönetim yasasını kaldıracağına dikkat çekti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com