Ukrayna 1 Haziran’dan itibaren yüksek tonajlı araçlara mevsimsel kısıtlamalar getiriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Karayolları Ukravtodor basın servisinden bildirildiğine göre 1 Haziran 2020’den itibaren gündüz ve +28°C’nin üzerindeki sıcaklıklarda devlet yollarında 24 tondan daha ağır olan araçların hareketi sınırlı olacaktır.

Tır sırası

Açıklamada, “Kamyon şoförleri tarafından yol işaretlerinin ağırlık parametrelerine ve gereksinimlerine uygunluk, Ukrtranscurity’nin bölgesel bölümleri ve Ukrayna Ulusal Polisinin ilgili bölgesel bölümleri tarafından izlenecektir.” denildi.

Hangi kısıtlamalar getirildi:

1 Haziran 2020’den itibaren gündüzleri, gerçek ağırlığı 24 tondan fazla ve 7 tondan fazla aks yükü olan ağır vasıtalar için ulusal öneme sahip kamu yollarında hareketleri sınırlandırılacaktır.

Kısıtlamalar aşağıdakiler için geçerli değildir:

Tehlikeli, bozulabilir mallar, canlı hayvanlar ve kümes hayvanları taşıyan ve acil durumların sonuçlarının önlenmesi veya ortadan kaldırılmasıyla ilgili taşıma yapan araçlar.

Sınırlama nedeni olarak da Ukrayna Devlet Karayolu İdaresi’nin, 28 ° C’nin üzerindeki hava sıcaklıklarında asfalt beton kaplamanın hasarını azaltmak için kısıtlama uyguladığı belirtilmiştir.

Sürücüler için:

  • Ulusal öneme sahip kamu yollarında ilgili yasaklayıcı yol işaretleri ve bilgi panoları kurulur;
  • Araçların geçici olarak park edilmesi için yolların sağında ve yol hizmetlerinin yakınında 982 cep kullanılmaktadır;
  • İlgili merkezi yürütme organları ve otomobil taşıyıcıları birlikleri, belirtilen kısıtlamaların uygulanması ve geçici alanların yerleri hakkında bilgilendirilmiştir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com