CIT: Ukrayna 1.5-2 ay içinde geniş çaplı bir karşı saldırı başlatacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Çatışma İstihbarat Ekibi (CIT: Conflict Intelligence Team) başkanı Ruslan Leviev, yaklaşık bir buçuk ila iki ay içinde Ukrayna tarafının büyük ölçekli bir karşı saldırı başlatacağını söyledi.

Çatışma İstihbarat Ekibi başkanı Ruslan Leviev, Meduza’ya verdiği bir röportajda, Ukrayna ordusunun bir buçuk veya iki ay içinde geniş çaplı bir karşı saldırı başlatacağını ve ardından durumun Ukrayna lehine döneceğini söyledi .

ABD, Ukrayna’ya Patriot füze sistemleri verecek

Leviev, “Donbass’ta çatışmalar devam edecek. Seferberlik olmazsa her şey mevzi muharebelerine dönüşecek. Şu ya da bu şehri kademeli olarak kuşatmak için Azovstal’daki gibi taarruz girişimleri olacak. Yaklaşık bir buçuk ila iki ay içinde Ukrayna tarafı geniş çaplı bir karşı saldırı başlatacak. Toplumda buna yönelik talep çok güçlü.” dedi.

Leviev, Ukraynalı generaller ve Zelenskiy’nin kendisinin de bu konuda toplumu dinlediğini ve bunun için kaynaklar olduğuna inandığını da belirterek “Ukrayna’da sıkıyönetim getirildi. Zaten yeni teçhizatları var. Bir buçuk veya iki ay içinde Rusya’nın lehinde olmayan bir dönüm noktası göreceğiz. Büyük olasılıkla, Donbass’tan başlayacaklar ve Rus ordusunun ikmal hatlarını kesmeye çalışacak” diye ekledi.

Batılı kaynaklara göre Ukrayna’da 80 bin Rus askeri bulunuyor.

Rusya Federasyonu’nda daha fazla geri hizmette asker olduğunu da kaydederek “Farklı birliklerde, çeşitli tahminlere göre, %30 ila 40 arasındalar. Gerçek sayıları yetkililerden gizleniyor, bu nedenle daha yüksek komutanlar sınırdaki gerçek asker sayısını bilmiyorlar.” diye ekledi.

42 ülke Ukrayna’nın Rusya’ya açtığı davaya katılmak istiyor

Ona göre, Rusya Federasyonu’nun bu askerleri ayrı bloklarda yaşıyorlar ve sadece geri hizmet işleriyle görevlendiriliyorlar: hendek kazmak, ekipman ve mühimmat taşımak ve temel ihtiyaçlarını karşılamak.

Buna ek olarak, Rus tarafının çalışmayan ekipman, elektronik savaş ile ilgili sorunları var.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com