ABD, Ukrayna’ya HIMARS mühimmatı da dahil olmak üzere 350 milyon dolarlık yeni askeri yardım sağlayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'ya en çok yardım eden ülkeler: yeni veriler yayınlandı

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD’nin Ukrayna’ya başka bir askeri yardım paketi tahsis ettiğini, miktarının 350 milyon dolar olacağını söyledi.

Blinken yaptığı açıklamada “Bugün, 350 milyon dolar değerinde Amerikan silah ve teçhizatını içeren 34’üncü yardım paketinin Ukrayna’ya tahsis edilmesini onaylıyorum.” dedi.

34. askeri yardım paketinin, HIMARS çok fırlatmalı roket sistemleri ve 155 milimetrelik obüsler için ek mühimmat, Bradley piyade savaş araçları için mühimmat, HARM radar füzeleri, tanksavar silahları, nehir devriye botları ve diğer teçhizatı içereceğini kaydeden Blinken, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunan Ukrayna’yı desteklemek için birleşen 50’den fazla ülkeyi de tebrik etti.

ABD Dışişleri Bakanı, “Bugün savaşı yalnızca Rusya bitirebilir. Rusya bunu yapana kadar, ne kadar sürerse sürsün Ukrayna’nın yanında olacağız.” dedi.

Pentagon’a göre Mart ayı başı itibarıyla mevcut ABD yönetimi Ukrayna’ya 32.8 milyar dolardan fazla askeri yardımda bulundu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com