Danilov, 100 bin ölü Ukrayna askeriyle ilgili bilgileri yalanladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Danilov: Ukrayna savaşın sondan bir önceki aşamasında

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov daha önce Amerikan Politico’da yayınlanan 100,000 ölü Ukrayna askeriyle ilgili bilgileri yalanladı.

Danilov “Ordu içinde 100 bin kayıp vermediğimizi tüm sorumluluğumuzla size beyan ederim. Bu imkansız. Ordumuz kesin sayıyı biliyor, cumhurbaşkanı biliyor. Savaş sırasında bu gizli bir bilgi ama 100,000 tamamen yanlış.” dedi.

NSDC sekreterinin belirttiği gibi, Ukrayna ordusu ve cumhurbaşkanı kesin rakamı biliyor. Ona göre, kayıpların oranı şu anda Silahlı Kuvvetler lehine 1’e 7, 1’e 8, bazı durumlarda 1’e 10’dur.

Danilov, “2014 savaşından sonra nasıl savaşacağımızı biliyorduk ama Rusya’da buna sahip değildik. Birçok alanda kayıpları tek kelimeyle çılgıncaydı” diye vurguladı.

Bahmut’taki durumdan da bahseden Danilov, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Rusların üçüncü saldırı planını bozduğunu, bu nedenle “Rusların ilerleyemediğini ve insanlarını kazan gibi Bahmut’a attığını” kaydetti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com