Tüm büyük AB ülkeleri Ukrayna’nın AB aday statüsüne karşı çıkıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İtalya Başbakanı Mario Draghi, neredeyse tüm büyük AB ülkelerinin Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne aday üye ülke statüsüne karşı olduğunu söyledi.

İtalyan TGCOM24’de Kiev’in AB aday statüsünde yana olduklarını belirten İtalya Başbakanı Mario Draghi İtalya hariç, hemen hemen tüm büyük AB ülkeleri Ukrayna’nın AB’ye aday statüsüne itiraz ediyor. Bu ülkelerin muhalefeti nedeniyle şu anda bir aday statüsü öngörülmemektedir, ancak Ukrayna için hızlandırılmış bir prosedür sunulabilir. Ve bence Avrupa Komisyonu da buna katılıyor.” dedi.

AB, altıncı yaptırım paketi üzerinde anlaştı: Ambargo, Rusya’nın petrol ithalatının yüzde 90’ını etkileyecek

Draghi, AB liderlerinin Rus petrolüne ambargo konulu anlaşmasını da başarı olarak nitelendirdi ve anlaşmanın İtalya için yıl sonunda yürürlüğe gireceğini de sözlerine ekledi.

Ayrıca İtalya Başbakanı, Rusya’ya yönelik yaptırımların çok uzun süre yürürlükte kalacağını, dünyadaki ticaret yollarının sonsuza kadar olmasa da uzun süre değişeceğini kaydetti.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com