Litvanya, Ukrayna’ya Bayraktar alımı için Türkiye ile anlaşma imzaladı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Litvanya, Ukrayna ordusunun ihtiyaçları için Türkiye ile Bayraktar insansız hava aracının satın alınması konusunda bir anlaşma imzaladı.

Litvanya Milli Savunma Bakanı Arvidas Anushauskas Twitter’da yayınladığı mesajda “Türkiye’de, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile Litvanya Milli Savunma Bakanlığı ile işbirliği anlaşması imzalandı. Bu anlaşma Bayraktar’ın satın alınmasının önünü açıyor.” dedi.

Herson bölgesinde Ukrayna mobil iletişimi tamamen durdu

Ona göre, Litvanya vatandaşları Ukrayna ordusuna bir insansız hava aracı alınması için üç gün içinde yaklaşık 6 milyon Euro topladı.

Mayıs ayı sonlarında Litvanyalı internet yayın şirketi Laisvės TV, Ukrayna ordusunun kullanması adına Bayraktar insansız hava aracının satın alınması için bağış toplamaya başladı. Başlangıçta kampanyanın amacı, gerekli miktarı üç hafta içinde toplamaktı. Ancak, Litvanyalılar yoğun ilgi gösterdi ve 3 günde toparlandı..

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com