Polonya sınırında AB’ye kaçak gitmeye çalışan Türkiye’den 4 kişi daha gözaltına alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yasadışı göçmenler, Lviv ve Volin müfrezelerinin sınır muhafızlarının yanısıra Polonyalı sınır muhafızları tarafından bulundu.

İlk vakada Lviv bölgesindeki yerel sakinler tarafından gelen ihbar üzerine harekete geçen Nijankoviçi departmanı müfettişleri devlet sınırından birkaç metre uzaklıkta Polonya’ya geçmek isteyen bir yabancıyı gözaltına aldı. 46 yaşındaki kişinin yanında Türk vatandaşı olduğuna dair belgeler vardı ve Ukrayna’ya yasal yollardan giriş yapmıştı.

AB, Ukrayna’ya 600 milyon Euro tutarında ikinci makro-finansal yardım dilimini tahsis etti

İkinci vakada ise, Volin’deki sınır köylerinden birinin sakinleri tarafından, gece yarısı sınıra doğru hareket eden bir grup kimliği belirsiz kişi hakkında ihbar yapıldı. Morozowicze birliğine bağlı askerler bir yabancıyı yakaladıktan sonra vakit kaybetmeden Polonyalı meslektaşlarına haber vererek Batı Bug Nehri’ne doğru giden iki kişi hakkında bilgi verdi. Polonya sınır muhafızları da iki kişi daha gözaltına aldı. Ukrayna tarafındaki tutukluya göre kendisi ve arkadaşları Türk vatandaşı ancak yanında belgeleri bulunmuyordu.

Kolluk kuvvetleri, yabancı “öğrencilerin” Ukrayna’ya yasadışı göç kanalını engelledi (video)

Şu anda suçun tüm koşulları ve yasadışı göçmenlerin kimlikleri ile Polonya kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alınan kişiler için geri kabul prosedürü uygulanmaktadır.

Ukrayna devlet sınırını yasadışı bir şekilde geçmeye teşebbüsten mahkemeye çıkartılacaklar.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com