Politico, işgalin başından bu yana Ukrayna ordusunun kayıplarını açıkladı: 100 binden fazla ölü:

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Ukrayna Savunma Bakanlığı 

Gazetecilere göre, Ukrayna karşı saldırısının arifesinde üst düzey ABD’li yetkililer, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinde deneyimli askeri personel eksikliğinden ve ordunun mühimmat israfından ciddi şekilde endişe duyuyorlar.

Rusya ile tam ölçekli bir savaş yılı boyunca Ukrayna, yüz binden fazla askeri kaybetti. Bu, 15 Mart’ta Politico tarafından ABD’li yetkililerden alınan verilere atıfta bulunularak bildirildi.

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan ABD’li yetkililer, medyaya, şu anda ikinci yılına giren Rusya ile savaşın en deneyimli askerler de dahil olmak üzere 100,000’den fazla Ukraynalı askeri öldürdüğünü söyledi. Bu, Ukrayna ordusunun yaklaşmakta olan karşı saldırısı öncesinde müttefik ülkeyi endişelendiriyor.

Ayrıca Pentagon ve Beyaz Saray, cephedeki Ukrayna ordusunun çok fazla cephane kullandığından endişe duyuyor.

Basında çıkan haberlere göre, “ABD yetkilileri kapalı kapılar ardında Kiev’e top mermilerini muhafaza etmesi için baskı yapıyor. Bu, her iki tarafın da cephanesinin hızla tükendiği Bahmut’ta özellikle endişe verici.”

Genelkurmay Başkanlığı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Komutanlığının, yayın sırasında Ukrayna ordusunun kayıplarına ilişkin bu tür rakamları doğrulamadığını veya reddetmediğini hatırlatmak gerekir. Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andrey Yermak da Ukrayna ordusunun potansiyelini henüz tüketmediğini iddia ediyor.

Yermak , “Potansiyelimizi tükettiğimizi düşünmüyorum. Bence her savaşta yeni personel yetiştirmeniz gereken bir an gelir, bu şu anda yaşanıyor” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com