Pentagon başkanı: Dokuz ülke 150’den fazla Leopard tankını Ukrayna’ya devretme sözü verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Haberlerden anında haberdar olmak için…. Almanya onayladığında, Ukrayna 12 ülkeden 100 Leopard2 tankı almayı bekliyor

Dokuz ülke Ukrayna’ya 150’den fazla Leopard tankı nakletmeyi taahhüt etti. Tank koalisyonu büyümeye devam ediyor.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Temas Grubu’nun Rammstein formatındaki online yapılan 10. toplantısının açılışında “Ukrayna’ya Leopard tankları sağlama sözü veren ülkeler koalisyonu büyümeye devam ediyor. Dokuz ülke şu anda 150’den fazla tank sağlama sözü verdi.” dedi.

Ukrayna’ya hava savunma teçhizatı sağlayan ülke sayısının da artmaya devam ettiğini sözlerine ekleyen Austin “Bu Temas Grubu her zaman Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duydukları şeyi, ihtiyaç duyduklarında almalarına yardımcı olmaya kararlıdır.” dedi.

Aynı zamanda ABD Savunma Bakanı, Karadeniz üzerinde bir insansız hava aracıyla yaşanan olayı yorumladı. Spesifik olarak, Rusya’yı “profesyonel” olmaya çağırdı ve ABD’nin uluslararası hukuka uygun olarak “uçmaya ve hareket etmeye devam edeceğini” söyledi.

Bakan “Bu tehlikeli olay, uluslararası hava sahasındaki saldırgan, riskli ve tehlikeli eylemler modelinin bir parçası… Hiç kuşkunuz olmasın, ABD uluslararası hukukun izin verdiği ölçüde uçmaya ve faaliyet göstermeye devam edecek. Ve Rusya’nın güvenli ve profesyonelce hareket etme yükümlülüğü var. ” dedi.

Bilindiği üzere Rammstein anlaşmalarının çoğu kapalı kapılar ardında yapılıyor, çok sonraları açıklanıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com